Nisa: Jun 2014

Serabut.

  لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

saja gedik


Apa yang aku nak merepek
Lelaki selalu kata yang diorang tak faham perempuan.Hakikatnya bukan lelaki je yang tak faham perempuan,even aku perempuan, kadang - kadang aku sendiri tak faham perempuan.Senang cakap perempuan ni misteri hahahaha konon.Tapi seriously,jadi perempuan ni banyak specialnya.Ada surah An-Nisa, menyebut tentang wanita.Kuatnya wanita.Eh bukan tu je,Surah An-Nisa ni panjang.Aku tak hebat nak ulas.Aku kasitau ini je sebab ini je yang aku tau.Aku bangga aku wanita haha and at the same time setiap kali mention tentang Surah An-Nisa aku tak boleh berhenti senyum sebab nama aku Nisa ihiks.Tapi bukan tentang itu yang aku nak cerita hari ni.Di malam hari yang indah, tenang dan nyaman ni aku nak luahkan isi hati aku.Walaupun tak de siapa nak dengar sebab bila aku luahkan dekat someone it turns into an awkward situation.Aku susah nak jadi emotional gini sebab aku jenis banyak gelak tersengih sorang-sorang dan sewaktu dengannya.So bila ada scene emotional gedik overdose macam ni aku plan nak tulis sebab ini tersangatlah jarang berlaku.eceh tak.Sebenarnya selalu sangat aku emotional sejak aku meningkat dewasa ni.Meremang bulu hidung bila baca kan? k sabar.

Lately
Sejak beberapa bulan ni aku jadi tak faham dengan diri aku sendiri.Macam.. tercari - cari punca aku jadi tak faham dengan diri aku, punca aku jadi macam ni.Macam ni tu macam mana? Entah.macam bila aku duduk sorang, aku rasa macam semuanya merimaskan aku then aku jadi marah.Tapi aku tahan sebab kalau aku lepaskan entah dekat siapa sian pulak.Lagipun tak patut aku dok marah- marah tak tentu pasal.Senang cakap memang serabutlah aku sejak kebelakangan ni.Lagi satu masalah,aku cepat rasa menyampah dengan perkara yang aku tak berapa nak suka,eh silap ni memang perangai aku sejak dulu.Eeee apa apa je lah.Tengok sekarang pun aku rasa macam ergh.Senang cakap sekarang memang bukan masanya nak bergurau dengan aku wuaaa kenapa aku jadi menakutkan macam ni grr.Actually sebelum ni sahabat ribena aku pernah kata "Nisa,aritu ko marah aku yang kita tak bertegur seminggu tu kan,muka ko seram gile.Lain kali tak mau gaduh dengan ko dah." Dia sahabat aku sekolah rendah.Sian dia,aku dah jarang contact dia.Tapi dia pun tak contact aku.eh tapi betul lah apa yang dia kata tu.err aku tak faham kenapa aku macam ni.

Apakah
So? err, aku deactive facebook sebab lately aku fe feeling macam nak belasah orang je so bila aku update status ke apa - apa ke status aku end up jadi emotional dan aku rasa orang yang baca akan jadi salah faham.

"Eh asal Nisa updated macam ni?" .. "Nisa ni nak makan orang ke?" .. "Nisa ni carnivore ke?"

Aku dah serabut,instagram pun aku macam err errr tak de benda aku nak update.Twitter pun aku on sebab nak tengok apa jadi lepas tu aku merapu then aku blah. *nisa tu sama lah macam online* ah shadap haha.whatsapp aku rasa macam nak delete terus tapi tak boleh kang aku tak tau apa jadi dekat kengkawan aku.Cis senang kata memang aku serabut gila gila gila gila gila sekarang ni.Tak de sebab pun aku jadi begini,saja je perangai gedik aku tetiba nak muncul diri pulak.Yelah ganas - ganas aku, aku masih wanita yang punya perasaan oohhh. *tarian belet tetiba*

Err rasa nak cekik orang pun ada.Ada siapa - siapa yang rela jadi mangsa aku tak, haha aku nak lepas geram. fuhhhhh *tarik nafas hembus*


*senyum* 

k aku dah ok.Aku tengah menyeringai ni silap tak mengilai je.Aku tengah senyum ni.hahahaha kalau orang tak kenal aku lagi mesti kata aku ni tak berapa nak betul.tak pe lah asalkan aku tak gila betul - betul muahahahahahahahahahah. k aku nak tengok anime,kalau aku tak reply whatsapp tu jangan kata aku merajuk pulak sebenarnya aku ok je,biasanya aku senyap tu actually aku on laptop end up watching anime drama yang aku baru jumpa, dalam hari tu aku nak habiskan kesemua 30 episodes.Gila tak gila memang itulah perangai aku bila cuti - cuti gini.Sebab entahlah,bagi aku setakat ni anime memang handsome handsome belaka kahkahkah.oh bagusnya aku kan,aku tengok anime je,aku tak pandang pun jejaka jejaka di alam realiti.Actually aku nak boipreng yang hero tahap kamsis aras 3 ala - ala cloud dari final fantasy gitu 



Siapa mention nama saya?


ahaha aku tak kira aku suka yang ala - ala hero gitu, lawan sana lawan sini err mengeluh panjang kalau mak aku dengar ish. *haritu anime Naruto try nak goda aku suruh tengok dia balik tapi aku fikir banyak sangat dah aku tinggal sekarang dah episode yg entah ke berapa ratus jadi aku kata tak pe lah naruto,aku cari anime lain.try tengok drama anime Tonari No Kaibutsu.Setakat ni tak de yang lebih terer supa dupa wuuuwuu daripada anime tu.kahkahkah penat gelak lapar pulak.





Sekian,
Nisa
Melaporkan dari hati. *sila muntah*



FOLLOWERs