Nisa: Stop pretending,just be yourself.

Stop pretending,just be yourself.

  لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




Tak tahu cemana boleh end up dengan topic ni luls. Tapi aku rasa penyakit pura -pura ni dah makin menjadi-jadi. Tengok sekeliling sudah. Ramai yang fake, which means tak jadi diri sendiri, cuba jadi orang lain sebab nak perhatian or apa yg seerti dengan perkataan fake. Kau rasa cemana?

Ok, berhenti la tiru - tiru. You just need to be yourself. Just let your behavior flow. Theres no need to be like others. Penting ok jadi diri sendiri sebab cara tu je yang boleh buat kita jadi happy. Orang benci ke orang suka let them be.

Ok senang gini lah. Don't try to be somebody you're not because it doesn't work. Seriously kalau kau try to be this perfect person or perfect person of what you think ke apa apa lah that somebody should be, it's just not going to work. Just be yourself, stay true ok.

Buat apa jadi fake sebab nak puaskan hati society. Society tak akan pernah puas. They ask you to be someone else then diorang judge balik. Tak payah nak avoid judgement from society sebab judgement tu dah macam cancer dalam society ni and it is constantly eating into our minds. Mana ada society situ lah ada judgement. Tak kan pernah habis. Kau kurus salah kau gemuk salah kau berjerawat salah kau cantik salah. Rasa berbaloi tak nak suffer dengan kritikan diorang? Tak. Sebab at the end kau tetap akan salah. So apa point untuk follow apa yg society nak? Tak de. So just be yourself dan biar diorang judge sampai reput. Sebab itu je yg terbaik. Jangan seksa jiwa dan raga basikal em.

Gais aku sarankan siapa yang depressed sebab nak ikut apa yang society minta, mohon dengar lagu ni, 'Try by Colbie Caillat'. Jangan dengar je paham lirik tu. hahahahahaha tapi selalu aku dengar tanpa peduli pasal lirik luls. Tapi aku tau lah lagu yang aku dengar tu tentang apa. *cuba backup diri sendiri

ok bye bye

Comments
0 Comments

Tiada ulasan:

FOLLOWERs